Bloc de català de primer D’eso

dijous 16 d’octubre de 2008

UN ESTIU A BORNEO

Un estiu a Borneo, Pilar Garriga. Ed. Barcanova, 2007.
Un estiu a Borneo és el llibre que heu de llegir per aquest trimestre. La història, principalment, transcorre a Borneo, una illa de l’arxipèlag malai. Però, sabeu on és exactament? Mireu-ho aquí. Sabíeu que Borneo és la tercera illa més gran del món i que els orangutans que viuen allà, a la selva tropical, estan en perill d’extinció?.

Un paisatge de Borneo

Aquí teniu la ressenya del llibre:
En Martí, per qüestions familiars, ha d’anar a passar l’estiu amb la seva tieta Rosa, a Indonèsia. La Rosa és veterinària i treballa en una clínica, al costat de la selva de Borneo, on té cura de més de 180 orangutans, amb l’ajut de cent daiaks, els indígenes de l’illa. En Martí primer no hi vol anar, però després d’uns esdeveniments inesperats, decideix viatjar fins a la selva, on viurà moltes aventures i coneixerà el rei dels orangutans, en Kosasi, les mares adoptives que tenen cura dels orangutanets més petits, l’Eso, un cuidador que l’ajudarà en les seves tribulacions, i un munt d’orangutanets amb qui passarà un estiu ple d’emocions i vivències noves. En Martí, a nivell personal, experimentarà un gran canvi en la seva vida durant aquest estiu a Borneo. Deixarà de ser un noi despistat, que sempre està a la lluna i que mai no té interès per les coses, i es tornarà més madur, més conscient i amb ganes de fer moltes coses. Aquesta novel·la està basada en la realitat. L’autora s’ha inspirat en la seva germana Rosa, que és veterinària, especialitzada en primats i que durant cinc anys ha treballat en una clínica d’orangutans a Borneo.
Heu començat ja a llegir-lo? A mi la història m’ha encantat. I a vosaltres, que us agrada?
Que gaudiu de la lectura!
Enviat per La profe de català de 1r B a 18:55
Etiquetes de comentaris: LECTURES, PRIMER TRIMESTRE

6 comentaris:

Anònim ha dit…

Hola sóc la Montse.nómes m’he llegit les 5 primeres
pagines del llibre i encara no m`ha quedat molt clar de que va pero es molt divertit i cada vegada m’estic engantxan més al llibre cada nit em llegeixo unes6 pagines pero enkara vaig per les 5 primeres pero ja avançaré !! ja veuras com trec mol bona nota perque de moment m’agrada bastant el llibre.Adeu Vickyatentament :_ MonttSee*20 d’octubre de 2008 22:43 

Laura Rodriguez ha dit…

Hola sóc la Laura.m’agrada molt el llibre, m’agraden molt els llibres d’aventures perquè semble que estiguis dintre de el liibre i en el mateix moment testás imaginant com li pasa aixó al personatge, sobretot els animals, però em dona una mica de llastima que els orangutans s’extinguin.Cada vegada m’agrada més llegir, perqué cada vegada t’enganxes més i més al llibre.
Aquesta manera d’estudiar amb el blog t’enseña més.Atentament:
Laura Rodriguez.26 d’octubre de 2008 19:17 

alejandro ha dit…

me llegit de moment els 8 primers capitols de mmoment mesta agradant molt trobo que es mol emocionan el capitolo que mes ma agradat de moment a sigut el del que tallen caps adeu27 d’octubre de 2008 11:51 
pilar ha dit…
Hola,
navegant per internet m’he trobat el teu blog i m’ha fet molta il.lusió que llegiu el meu llibre.
Aniré seguint els vostres comentaris i si puc ajudar a contestar algun dubte, ho faré.
Salutacions,
Pilar Garriga6 de gener de 2009 22:58 
La profe de català de 1r B ha dit…
Pilar, que sàpigues que abans de vacances va arribar a la biblioteca la segona part del teu llibre… i em sembla que hi ha cua per reservar-lo! Com pots veure, tot un èxit! Un plaer tenir-te per ací!
Salutacions,
Vicky7 de gener de 2009 9:48 

Edgar ha dit…

Holano sóc del cole, pero passant per internet per buscar un resum, he trobat el vostre blog i el llibre m’ ha agradat molt.Pilar, segueix així!18 d’abril de 2009 23:45

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *