L'escriptora Pilar Garriga

L’escriptora Pilar Garriga

L'escriptora Pilar Garriga

L’escriptora Pilar Garriga i Anguera (PoblenouBarcelona30 de juliol de 1956) és una traductora i escriptora catalana.

És llicenciada en filologia catalana a la Universitat de Barcelona i diplomada en traducció d’idiomes per a l’EUTI i en magisteri a l’Escola de Mestres de Sant Cugat (UAB).[2]

Com a novel·lista, ha escrit Un estiu a Borneo (2003). Els mateixos personatges protagonitzen també les novel·les L’home del bosc (2005), Un estiu a Tacugama (2009), Un estiu al Priorat (2014) i Un estiu al Delta (2020).

L’escriptora Pilar Garriga, ha treballat com a traductora per a diverses editorials, com ara Joventut, Zendrera Zariquiey, Grijalbo Mondadori, Edicions 62, Edicions B i Ediciones Serres i Norma Editorial, traduint més de quatre-centes obres de l’anglès i francès al castellà i català.

També ha col·laborat en els llibres col·lectius de narrativa i poesia Galeria Ebrenca (Aeditors/Serret bloc 2009), L’arbreda Ebrenca (March Editor 2010), Poesia a la Frontera (March Editor 2011), Tren de Val de Zafán (Gara d’Edizions 2011), Autisme. Trenquem el silenci amb la poesia (Viena Edicions 2014), Font de paraules (Llibreria Atzavara grup 2015), IX Mostra oberta de poesia d’Alcanar (Alcanar 2018) i X Mostra oberta de poesia d’Alcanar (Alcanar 2019).

Sinopsis de UN ESTIU A BORNEO

En Martí, per qüestions familiars, ha d’anar a passar l’estiu amb la seva tieta Rosa, a Indonèsia.
La Rosa és veterinària i treballa en una clínica, al costat de la selva de Borneo, on té cura de més de 180 orangutans, amb l’ajut de cent daiaks, els indígenes de l’illa.

En Martí primer no hi vol anar, però després d’uns esdeveniments inesperats, viatja fins a la selva. Allà, hi viurà moltes aventures i coneixerà el rei dels orangutans, en Kosasi. També hi coneixerà les mares adoptives que tenen cura dels orangutanets més petits, i l’Eso, un cuidador que l’ajudarà. A més, també coneix un munt d’orangutanets amb qui passarà un estiu ple d’emocions i vivències noves.

En Martí, a nivell personal, experimentarà un gran canvi en la seva vida durant aquest estiu a Borneo.

Deixarà de ser un noi despistat, que està a la lluna i que mai no té interès per les coses. I es tornarà més madur, més conscient i amb ganes de fer moltes coses.

Finalment, aquesta novel·la està basada en la realitat. L’autora s’ha inspirat en la seva germana Rosa, que és veterinària i especialitzada en primats. Aquesta darrera ha treballat durant cinc anys en una clínica d’orangutans a Borneo.

Sinopsis de L’home del bosc

En Martí torna a Borneo a visitar la tia Rosa. Ara hi va acompanyat de la seva mare i de la Mont, una amiga molt especial.
El viatge fins a la reserva dels orangutans és una aventura. Aleshores, en Martí i la Mont tenen l’ocasió de comprovar la utilitat de recuperació d’una espècie en perill d’extinció. També denuncien les activitats d’una empresa encarregada de la tala d’arbres a la selva, que assetja la Rosa per haver-se oposat a la desforestació de la zona.
Ni les amenaces ni els ensurts, però, no s’interposaran en la tasca de la Rosa.

Sinopsis de Un estiu a Tacugama

En Martí ha viscut aventures inoblidables amb la Mont, al costat dels orangutans i de la tieta Rosa. Aquesta darrera és veterinària, a l’illa de Borneo, Indonèsia.

Aquesta tardor, però, en Martí, rep una carta de la Rosa que li canviarà les pròximes vacances. La Rosa, després de cinc anys treballant en una clínica, canvia de continent. D’una clínica d’orangutans a l’Àsia, se’n va a un santuari de ximpanzés a l’Africa!